ГоловнаЕкономікаФінанси

Поліція затримала банківського чиновника, підозрюваного в розтраті 129 млн гривень

Імовірно, мова йде про справу "Діві банку" і його главу Сергія Горбачевського.

Поліція затримала банківського чиновника, підозрюваного в розтраті 129 млн гривень

Національна поліція розшукала і затримала чиновника банку, підозрюваного в розтраті 129 млн гривень. Чоловік перебував у розшуку два роки, повідомляє пресслужба столичного управління поліції.

Правоохоронці з'ясували, що заступник начальника відділу одного зі столичних банків в результаті злочинної діяльності, в тому числі проведеними міжбанківськими операціями, привів банк до збитків на суму понад 129 мільйонів гривень. Стосовно фігуранта почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

У травні 2017 року 33-річному чоловікові було повідомлено про підозру, а через кілька днів його оголосили в розшук. Сьогодні стало відомо, що співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції встановили місце знаходження та затримали розшукуваного.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Слідчі дії тривають.

Назву банку в поліції не розкрили. У той же час взимку і навесні 2017 року повідомлялося про розтрату такої суми грошей у "Діві банку", підозрюваним у справі проходив голова правління банку Сергій Горбачевський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram