ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП планує найближчим часом знизити тариф "Укренерго" - Плачков

Для зниження тарифу є технічні можливості, однак прогнозувати конкретний відсоток зниження ексміністр не готовий.

НКРЕКП планує найближчим часом знизити тариф "Укренерго" - Плачков
Фото: Макс Требухов

Найближчим часом Національна комісія, що здійснює регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, планує знизити тариф "Укренерго" на передачу електроенергії. Про це заявив голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, ексміністр енергетики України Іван Плачков.

«У тарифі "Укренерго" закладено кошторис на експлуатацію мереж. Постійно НКРЕКП аналізує цей кошторис і корегує його. Сьогодні ясно, що НКРЕКП найближчим часом буде також його розглядати і аналізувати. Тому не виключено, що цей кошторис, цей тариф буде зменшений. І це, природно, позначиться на тарифах споживачів. І за тією інформацією, яка у мене є, НКРЕКП збираються це все робити (знизити тариф "Укренерго", - ред.)».

Для зниження тарифу є технічні можливості, проте прогнозувати конкретний відсоток зниження ексміністр не готовий. «На скільки - мені важко сказати. Там досить серйозні цифри. Там, наскільки я пам'ятаю, декілька мільярдів, до 4,5 мільярдів закладено», - відзначив він.

Нагадаємо, на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, 24 червня 2019 схвалений проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 7 червня 2019 № 954» (відносно перегляду тарифу на послуги з передачі електричної енергії ГП «НЕК «Укренерго»). Відкрите обговорення цього питання пройде 5 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram