ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишньому голові правління СК "Гарант-Лайф" повідомили про підозру у привласненні 40 млн гривень клієнтських грошей

Компанія зникла разом із грошима восени 2016 року.

Колишньому керівнику СК "Гарант-Лайф", яка в листопаді 2016 року зникла з грошима клієнтів, повідомили про підозру у привласненні 40 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

На думку слідства, протягом 2015-2016 років колишній голова правління ПАТ "УСК "Гарант-Лайф", яке спеціалізувалося на страхуванні життя, присвоїв кошти вкладників на суму близько 40 мільйонів гривень.

Фото: ssu.gov.ua

Гроші він витратив на придбання в підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності "смітникових" цінних паперів за завищеною вартістю. Потім кошти були привласнені топ-менеджером і власниками страхової компанії.

У результаті цих дій зловмисників постраждали понад 10 тисяч вкладників, які уклали договори страхування здоров'я і життя з компанією.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, СБУ провела обшуки і зібрала докази проведення операції з коштами вкладників.

Зараз колишньому голові правління ПАТ "УСК "Гарант-Лайф" оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу - розкрадання грошей.

Нагадаємо, СК "Гарант-Лайф", на яку раніше майже не скаржилися, несподівано стала проблемною в жовтні 2016 року. Ні партнери СК, ні її клієнти не могли зв'язатися з нею - телефони і сайт відключені. Ні клієнти, ні Нацкомфінпослуг не знайшли офіс компанії.

У зв'язку із цим з 1 листопада компанії анулювали ліцензію, а всі матеріали передали в прокуратуру і Службу безпеки України.

Страхові зобов'язання "Гарант-Лайф" на 30 червня становили 195,9 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram