ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" у серпні може призупинити імпорт газу для його закачування в ПСГ, - Коболєв

"Вирішення фінансової проблеми безпосередньо пов'язано з рішенням Кабінету міністрів".

"Нафтогаз" у серпні може призупинити імпорт газу для його закачування в ПСГ, - Коболєв
Андрей Коболев
Фото: Макс Левин

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" може призупинити імпорт природного газу для його закачування в підземні сховища газу (ПСГ) в серпні.

Про це повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв, передають "Українські Новини".

"Якщо ми не знайдемо вирішення фінансового питання в найближчий місяць, то вже в серпні будемо зупиняти імпорт для "Нафтогазу". Тобто ми повинні за липень знайти гроші для того, щоб оплачувати газ у повному обсязі на серпень", - сказав він.

Також Коболєв додав, що вирішення фінансової проблеми НАК безпосередньо пов'язано з рішенням Кабінету міністрів, оскільки міжнародні банки видають кредити під державні гарантії.  

Крім того, він наголосив, що це питання має розглядати нинішній склад уряду, оскільки рішення має бути знайдено в липні, інакше "Нафтогаз" не встигне довести запаси газу в ПСГ до 20 млрд кубометрів на початок опалювального сезону 2019/20 року.

Нагадаємо, у квітні Коболєв заявив, що плани "Нафтогазу" накопичити 20 млрд кубометрів газу в ПСГ до опалювального сезону є цілком реальними технологічно, але на це не вистачає фінансів.

У травні представники українського МЗС і "Нафтогазу" провели переговори з представниками Конгресу і Міненергетики США та домовилися, що Штати допоможуть Україні закачати газ в ПСГ на зиму.

Крім того, Європейський банк реконструкції та розвитку має намір виділити "Нафтогазу" 60 млн євро для закупівлі природного газу на опалювальний сезон 2019/2020 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram