ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" обурився посяганням "Укрзалізниці" на Дорожній фонд

Залізниці порадили не вирішувати свої проблеми за рахунок "більш успішних галузей".

"Укравтодор" обурився посяганням "Укрзалізниці" на Дорожній фонд
Фото: надане Олексієм Матюшенком

"Укравтодор" обурився пропозицією одного з керівників "Укрзалізниці" направити частину Дорожнього фонду, який нібито не встигають освоїти, на закупівлю електричок.

У заяві "Укравтодору" йдеться, що "інформація про нібито загрозу несвоєчасного освоєння коштів Дорожнього фонду є фейковою, упередженою і не базується на реальних фактах".

У 2018 році Дорожній фонд було використано на 99%.

"Ми розуміємо важке фінансове становище АТ «Укрзалізниця», розуміємо об'єктивну потребу оновлення рухомого складу і підтримки розвитку залізничного транспорту. Але, на жаль, діяльність у сфері розвитку залізничного транспорту не така успішна, як у сегменті розвитку дорожньої інфраструктури. Ми дуже хотіли би, щоб АТ «Укрзалізниця», як і Державне агентство автомобільних доріг України, працювало над підвищенням якості транспортної системи країни, її конкурентоспроможності та залученням нових транзитних потоків, а не шукало шляхів вирішення проблем за рахунок інших, більш успішних галузей", - заявив "Укравтодор".

Нагадаємо, 20 червня директор з розвитку бізнесу УЗ Андрій Рязанцев заявив, що частину Дорожнього фонду в цьому році не встигнуть освоїти через пізній початок робіт і тендерні процедури, і запропонував спрямувати ці гроші на закупівлю рухомого складу для приміських пасажирських перевезень.

"Укрзалізниця" повідомила, що внутрішніх ресурсів компанії для поновлення приміського парку недостатньо, і тому вона сподівається на допомогу держави. УЗ пропонує Верховній Раді внести зміни до закону "Про державний бюджет" і виділити 7,1 млрд гривень на оновлення рухомого складу. За ці гроші вона хоче купити 15 нових 10-вагонних електричок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram