ГоловнаЕкономікаБізнес

​Новинський викупив частку Пінчука в Regal Petroleum

Депутат тепер контролює майже 83% акцій.

​Новинський викупив частку Пінчука в Regal Petroleum
Фото: 112.ua

Кіпрська компанія Pelidona Services Limited, яка входить у "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського, збільшила свою частку в британській нафтогазовій компанії Regal Petroleum з активами в Україні з 54% до 82,65%.

Про це йдеться на сайті "Смарт-Холдингу".

Операція була здійснена шляхом викупу акцій у іншого крупного акціонера Regal Petroleum - компанії Kylestone Limited.

Regal Petroleum - основа газодобувного напрямку "Смарт-Холдингу". Нафтогазове крило холдингу також представлено українською компанією "Укргазвидобуток". Pelidona Services - їхня материнська компанія. Вона на 100% належить кіпрській Lovitia Investments Limited, єдиним власником якої є Вадим Новинський.

Kylestone Limited контролюється Віктором Пінчуком. В EastOne підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" факт угоди про продаж акцій Regal Petroleum. "Ми залишаємося в нафтогазовому секторі України, продовжимо фокусуватися на розвитку активів, що перебувають під мандатом групи, і вивчатимемо нові можливості", - сказано в заяві.

У 2018 році Regal Petroleum отримала 54,3 млн доларів чистого прибутку. Її основні активи - Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське газоконденсатні родовища в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram