ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" опублікувала свою стратегію на 2019-2023 роки

Найближчим часом компанія розробить план заходів щодо її впровадження.

"Укрзалізниця" опублікувала свою стратегію на 2019-2023 роки
Фото: Александр Рудоманов

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" опублікувало свою стратегію на 2019-2023 роки.

Про це повідомляють на сайті "УЗ".

"Документ визначає стратегічні напрями, альтернативи і пріоритети акціонерного товариства "Українська залізниця" та бачення процесу їх реалізації на п'ятирічний період. Раніше стратегію підтримав акціонер товариства в особі Кабінету Міністрів", - наголошено в повідомленні.

Найближчим часом компанія розробить план заходів щодо впровадження стратегії із зазначенням необхідних ресурсів, можливостей і тимчасових рамок, а також порядок контролю реалізації стратегії. Цей процес забезпечить наглядова рада товариства.

"Сучасною, ефективною, фінансово надійною, технічно потужною і соціально привабливою - саме такою в підсумку повинна стати Українська залізниця завдяки реалізації стратегії розвитку компанії. Зміни не наступлять одночасно, це системний і багатоетапний процес, але в ньому важливий внесок кожного", - зазначив голова правління "УЗ" Євген Кравцов.

Стратегія розвитку компанії спрямована на досягнення низки цілей, зокрема, державою визначено шість стратегічних цілей, відповідно до яких приймаються рішення і здійснюються дії щодо товариства: забезпечення потреби країни в перевезеннях; поліпшення фінансово-економічної стабільності "Укрзалізниці" і галузі; інвестування в модернізацію парку; підвищення рівня безпеки на залізничному транспорті та дотримання стандартів охорони здоров'я та безпеки працівників відповідно до найкращої практики; підвищення привабливості АТ "Укрзалізниця" як роботодавця і забезпечення потреби у кваліфікованому та ефективному персоналі; підвищення якості управління діяльністю, прозорості та готовності до відкриття конкурентних ринків пасажирських і вантажних перевезень в умовах євроінтеграції (реформування).

Відзначають, що в разі досягнення стратегічних цілей повинна бути збережена роль залізниці в оборонній системі країни. Стратегія інтегрована з Національною транспортною стратегією України до 2030 року.

Місія компанії, згідно зі стратегією, полягає в тому, "щоб будувати стабільний і успішний бізнес, який працює для підтримки та розвитку економіки і забезпечення благополуччя України і співробітників шляхом надання якісних, безпечних, надійних, ефективних, конкурентних і орієнтованих на клієнта послуг залізничних перевезень".

Реорганізація Товариства, згідно зі стратегією, буде відбуватися шляхом трансформації з регіональною структурою в бізнес-сегменті: вантажні перевезення і логістика, виробництво і сервіс, пасажирські перевезення, інфраструктура.

У стратегії також прописана концепція реорганізації і реалізації непрофільних активів компанії, впровадження нової системи управління перевезеннями, систем управління безпекою та поліпшення рівня охорони праці, новий підхід до тарифоутворення, довгострокова інвестиційна програма.

Із стратегією можна ознайомитися на сайті "УЗ".

Нагадаємо, 12 червня Кабмін затвердив стратегію розвитку "Укрзалізниці" до 2024 року.

ПАТ "Укрзалізниця" розпочало свою господарську дiяльнiсть 1 грудня 2015 року, а 31 жовтня 2018 року Кабмін вирішив змінити форму власності публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" на приватне акціонерне товариство.

Також Кабмін вирішив перейменувати "Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" в "Акціонерне товариство "Укрзалізниця".

До складу "Укрзалізниці" входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровська залізниці, а також інші підприємства і організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram