ГоловнаЕкономікаБізнес

Сбербанк відсудив кондитерську фабрику "АВК" у Донецьку за борги

Згідно з єдиним держреєстром, ПрАТ "АВК" перебуває у стані банкрутства.

Сбербанк відсудив кондитерську фабрику "АВК" у Донецьку за борги
Фото: Сергей Нужненко

Господарський суд Донецької області стягнув на користь "АТ "Сбербанк" (Київ) майно ПрАТ "АВК" (Донецька область) в Донецьку в рахунок заборгованості за кредитною лінією в розмірі 56,083 млн доларів.

Про це повідомляють "Українськi Новини" з посиланням на рішення суду від 12 червня.

Суд частково задовольнив позов Сбербанку до кондфабрики і наклав стягнення на майно, передане в іпотеку за іпотечним договором, у рахунок часткового погашення заборгованості АВК перед Сбербанком за договором про відкриття кредитної лінії від 15 жовтня 2009 року на суму 56,083 млн доларів.

До переліку майна входять будівлі цілісного майнового комплексу, зокрема будівля ділянки виготовлення фруктового напівфабрикату, будівля виробництва драже, цукровий цех.

У лютому 2017 року АВК подала зустрічну позовну заяву про визнання припиненим з дня ухвалення судового рішення зобов'язання перед Сбербанком за іпотечним договором, посилаючись на втрату права володіння і користування нерухомим майном у зв'язку з проведенням антитерористичної операції в Донецьку, тобто майно втратило ознаки предмета іпотеки, а тому виконання зобов'язань за іпотечним договором неможливе.

Однак позов задоволений не був, крім того суд відмовився залучити холдинг A.V.K. Confectionery Holdings Limited (Кіпр) як третю особу.

Згідно з єдиним держреєстром юросіб та фізосіб-підприємців, ПрАТ "АВК" перебуває у стані банкрутства.

Зараз на підконтрольній території України працює компанія "АВК Конфекшинері" (Київ).

Нагадаємо, в січні Госпсуд Донецької області вирішив стягнути з приватного акціонерного товариства "Кондитерська фабрика А.В.К." (Дніпро) низку об'єктів майна на користь публічного акціонерного товариства "Промінвестбанк" (Київ) у рахунок погашення заборгованості.

В липні 2016 року суд вирішив стягнути з ПрАТ "АВК" (Маріуполь) 15,4 млн доларів на користь "Райффайзен Банку Аваль" (Київ).

Після втрати виробничих потужностей в Донецьку і Луганську генеральний директор компанії Володимир Авраменко заснував нову компанію "АВК Конфекшинері", якій нині належать всі назви продукції колишньої кондитерської компанії "АВК". Компанія випускає кондвироби під назвами "Королівський Шедевр", "Domior", "Королівський шарм", "Труфальє" та інші, а також каву під назвою "Baristi".

77,8% акцій фабрики володіє A.V.K. Confectionery Holdings Limited (Кіпр).

Власником Сбербанку є "Сбербанк Росиси".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram