ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ визнав змову на тендері з реконструкції Шулявського моста в Києві

Дві компанії "Укрбуду" оштрафували на 112 млн гривень.

АМКУ визнав змову на тендері з реконструкції Шулявського моста в Києві
Фото: facebook/Кличко - мер

Антимонопольний комітет визнав змову на тендері з реконструкції Шулявського шляхопроводу в Києві й оштрафував на 56 млн гривень кожного з учасників - ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс" і ТОВ "Спецбуд-плюс".

Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв у фейсбуці.

Співробітники комітету встановили, що обидві компанії входять у корпорацію "Укрбуд", виконували роботи для одних і тих самих генпідрядників, розташовані за однією адресою, мають спільних співробітників, використовують однакову IP-адресу для податкової звітності, надавали фінансову допомогу одне одному, надали схожі за оформленням документи тощо.

"Ґрунтуючись на зібраних доказах, 19 червня 2019 року адмінколегія АМКУ наклала штраф на ТОВ «Північноукраїнський будівельний альянс» і ТОВ «Спецбуд-Плюс» за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів у розмірі 112 млн гривень (по 56 млн на кожну з компаній)", - повідомив Терентьєв.

У травні комітет уже штрафував ці самі компанії через інші змови - на торгах з будівництва корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова та реконструкції гімназії ім. Бойченка. Тоді штраф склав близько 150 млн грн.

Нагадаємо, 2017 року після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи стартували навесні 2019 року. Станом червень 2019 року старий міст повністю розібрали, а новий ще не побудували.

Тендер на "реконструкцію транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана" проводило комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Київ", переможець був оголошений 7 червня 2018 року.

На нього подали заявки чотири учасники, але до аукціону допустили тільки двох. Пропозицію ТОВ «Мостобудівельне підприємство «Мостобуд»" тендерний комітет відхилив через невідповідність документації тендерним вимогам. ТОВ "Альтіс спецбуд" не допустили нібито через відсутність у працівників потрібної кваліфікації і їхню недостатню кількість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram