ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві побудують перший в Україні комплекс переробки опалого листя

Він дозволить не тільки виробляти альтернативну енергію у вигляді біогазу, а й вирішить проблему з накопиченням рослинних залишків.

У Києві побудують перший в Україні комплекс переробки опалого листя
Фото: rusjev.net

У Києві планують побудувати перший в Україні комплекс переробки опалого листя, який дозволить отримати біогаз. Про це повідомляє прес-центр КМДА з посиланням на начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрія Мальованого.

Київ виробляє 120 тис. тонн опалого листя щороку. Побудова спеціальної установки дозволить не тільки виробляти альтернативну енергію у вигляді біогазу, а й вирішить проблему з накопиченням рослинних залишків.

«Україна підписала Паризьку угоду в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату ще 2016 року. Зараз потрібно вжити заходів для зменшення вуглекислого газу в атмосферному повітрі до 2020 року, тому пристрої цієї системи переробки рослинних залишків - пілотний проект, який покликаний вирішити питання масового накопичення опалого листя», - зазначив Андрій Мальований під час робочої зустрічі з представниками фінської компанії Metener - європейського розробника біогазових установок.

На цій зустрічі, фахівці компанії Metener надали рекомендації з приводу установлення комплексу й оглянули місце його можливого розташування.

КМДА зазначає, що компанія Мetener використовує технології, які дозволяють створити біоустановку для використаних опалого листя, сухої трави та інших рослинних відходів як біомаси для отримання біогазу.

У європейській практиці 75% біогазу виробляється з відходів сільського господарства, 17% - з органічних відходів приватних домогосподарств і підприємств, ще 8% - з муніципальних каналізаційних стоків і каналізаційних стоків окремих виробництв.

Біогаз - це відновлювальна і стійко вироблена енергія з найменшим ефектом парникового газу і найкращою виробничою ефективністю серед усіх видів транспортного палива. З біогазом рециркулюється не тільки вуглець, а й поживні речовини, а кінцевий продукт можна використовувати як добриво.

Нагадаємо, в лютому 2019 року Кабмін затвердив Національний план управління відходами до 2030 року.

Затвердження Національного плану отримало позитивну оцінку Представництва ЄС в Україні.

Раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляв, що до 2030 року Україна повинна переробляти 70% твердих відходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram