ГоловнаЕкономікаДержава

Герус пообіцяв шахтарям погасити частину боргів із зарплати в найближчі два дні

Це вже друга обіцянка з початку місяця.

Заборгованість із виплати зарплат шахтарям "Львіввугілля" за лютий-квітень 2019 року держава погасить 18-19 червня. Про це повідомив представник президента України в Кабінеті Міністрів Андрій Герус, передає прес-служба Адміністрації президента.

"Уже сьогодні на ДП "Львіввугілля" зайдуть гроші за паливо, яке почали відвантажувати споживачам, і сьогодні ж, максимум завтра, всі борги перед шахтарями за лютий-квітень буде повністю погашено", - повідомив Герус.

За його словами, йдеться про заборгованість у розмірі 216 млн гривень, яка виникла "через непрозорі схеми у вугільній галузі і відсутність попиту на вугілля".

Для погашення заборгованості 41 млн гривень виділило Міністерство фінансів України, ще 175 млн гривень мають надійти "завдяки діям, які сприяли підвищенню ефективності функціонування ринку вугілля в Україні".

В Адміністрації Зеленського повідомили, що працюють над вирішення питання боргів із зарплати працівникам "Волиньвугілля", які повинні отримати свої кошти до 20 червня.

У прес-службі "Львіввугілля" повідомили про підписання першої угоди про постачання вугілля на ТЕС на суму 100 млн гривень. Передоплати в розмірі 80 млн очікують уже сьогодні, їх відразу буде спрямовано на виплату заробітної плати та на відновлення роботи шахт.

Нагадаємо, 10 липня прес-секретар президента Юлія Мендель пообіцяла, що борги з зарплати погасять "сьогодні-завтра", йшлося про суму 41 млн гривень.

У травні 2019 року шахтарі "Львіввугілля" влаштували протест біля Міністерства енергетики з вимогою виплатити борги із зарплати. 29 травня на одній із шахт у Львівській області стався обвал, у результаті якого загинули два гірники. Шахту відвідав президент Зеленський, який за підсумками візиту поставив питання про заборгованість перед шахтарями на розгляд РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram