ГоловнаЕкономікаДержава

Обіцяні на виплату боргу із зарплати шахтарів кошти арештовані в банку, - Волинець

На рахунках АБ "Укргазбанк" заблоковані 50 млн гривень.

Обіцяні на виплату боргу із зарплати шахтарів кошти арештовані в банку, - Волинець
Фото: Mykhailo Volynets\Facebook

50 мільйонів гривень, призначені на погашення боргів із зарплати львівським шахтарям, арештовані в банку.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Обіцяні вчора, 12 червня, під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та представниками трудового колективу ДП Львіввугілля 50 млн грн коштів на виплату заборгованості з заробітної плати заблоковані. Зазначені кошти мають надійти від ПАТ Центренерго за відвантажене вугілля львівським шахтарям", - написав Волинець в фейсбуці.

За його словами, на рахунках АБ "Укргазбанк" "зависли" 51 млн грн "чесно зароблених гірниками ДП "Львіввугілля" за відвантажене ПАТ "Центренерго" вугілля.

"Кошти не надійшли шахтарям через нерозпорядливість фінансової служби Міненерговугілля та особисто міністра Ігоря Насалика. І це при тому, що гірники половини шахт держпідприємства вже тиждень страйкують, а з понеділка всі шість шахт не видобувають вугілля через заборгованість з зарплати, яка перевищує 400 млн грн", - зазначив глава профспілки гірників.

Напередодні повідомлялося, що львівським шахтарям виплатили зарплату за березень і виплатили 4% квітневої зарплати.

7 червня дві шахти у Львівській області призупинили роботу через заборгованості з зарплати. 10 червня гірники перекрили міжнародну трасу Львів - Рава-Руська в селі Смереків. Також шахтарі перекрили дорогу біля села Воля-Висоцька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram