ГоловнаЕкономікаДержава

На перепис населення потрібно 4 млрд грн, - Стефанчук

Команда президента постарається здешевити цю процедуру і провести її до кінця цього року.

На перепис населення потрібно 4 млрд грн, - Стефанчук
Фото: Макс Левин

Представник Президента в Раді Руслан Стефанчук оцінив проведення всеукраїнського перепису населення в 4 млрд гривень. Про це він повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він зазначив, що Кабінет міністрів і Державна служба статистики запланували проведення перепису населення на 2020 рік.

"Ми проводили переговори на цю тему: все впирається в те, що на проведення перепису потрібна величезна сума - до 4 мільярдів гривень. Планувалося закупити планшети, потім їх передати у школи тощо. Ми зараз шукаємо оптимальний варіант, як здешевити і до кінця цього року провести", - зазначив Стефанчук.

Команда президента пропонує здешевити проведення перепису населення і провести його в паперовому варіанті.

"Це фундаментальна річ, від якої ми повинні відштовхуватися у всіх напрямках реформ. Зараз ми просто не знаємо, скільки в країні людей, їхні соціальні статуси - є маса громадян, які оформили собі пільги за фейковими документами... У цьому всьому перепис допоможе навести лад", - сказав представник Зеленського.

Також він зазначив, що військові, які втратили здоров'я на Донбасі, не можуть оформити собі посвідчення учасника бойових дій (УБД), але є багато таких посвідчень у тих, хто кілька днів десь побував у прифронтовій зоні. Перепис населення також допоможе вирішити це питання.

Нагадаємо, також у своєму інтерв'ю РБК Руслан Стефанчук запропонував повернутися до ідеї двопалатного парламенту.

Перший віце-прем'єр-міністр і міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів запропонував українцям альтернативу традиційному перепису населення. Він запропонував здійснити перепис через смартфони в 2020 році. 

Кубів переконаний, що якщо зібрати всі наявні електронні реєстри в один, це буде повна база персональних даних всіх громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram