ГоловнаЕкономікаБізнес

Близький до Коломойського екс-голова "Укртранснафти" почав спроби повернутися в компанію

Лазорко подав три позови в ОАСК.

Близький до Коломойського екс-голова "Укртранснафти" почав спроби повернутися в компанію
Олександр Лазорко
Фото: isport.ua/Олексій Наумов

Колишній голова правління "Укртранснафти" Олександр Лазорко почав спроби повернутися в компанію.

Профільне видання Enkorr з посиланням на дані Окружного адміністративного суду Києва пише, що 6 червня Лазорко подав три позови проти Міністерства юстиції і п'ятьох працівників державного реєстратора Печерської районної державної адміністрації. Він просить визнати їхні дії протиправними, скасувати рішення і зобов'язати прийняти нові.

За інформацією джерел видання, близьких до групи НАК "Нафтогаз України", саме ці державні реєстратори вносили зміни в реєстраційну справу "Укртранснафти" в 2015 році.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України та на 100% належить "Нафтогазу", проте в 2009-2015 роках нею керував менеджмент на чолі з Лазорком, який є лояльним до Ігоря Коломойського.

У травні 2015 року Лазорка відсторонили від посади, а в серпні 2015 року звільнили після закінчення терміну контракту. Основною причиною його відсторонення послужили маніпуляції з викачування технологічної нафти і її розміщення для зберігання на заводах групи "Приват".

Коломойський в інтерв'ю LB.ua розповідав, що тоді ж Лазорко переїхав до Лондона й оформив там політичний притулок.

20 травня президентом України став Володимир Зеленський. Одним із перших указів він призначив головою Адміністрації президента Андрія Богдана, особистого адвоката Ігоря Коломойського.

29 травня стало відомо, що Лазорка зняли з розшуку, а через кілька днів він повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram