ГоловнаЕкономікаБізнес

В Ужгороді внаслідок самопідпалу загинув чоловік

Причиною самогубства міг стати конфлікт з газовиками та поліцією.

У четвер, 6 червня, в Ужгороді 51-річний чоловік облив себе займистою рідиною та вчинив самопідпал. Наступного дня він помер в опіковому відділенні обласної лікарні.

Про це йдеться в сюжеті ужгородського 21 каналу.

У поліції за цим фактом відкрили провадження згідно зі ст.120 Кримінального кодексу - доведення до самогубства.

"Однією з ймовірних причин цього вчинку ужгородця є конфлікт, який стався у 2016 року за його участю, а також участі правоохоронного органу та одного з приватних закладів регіону. Зараз ця справа слухається в Ужгородському міськрайонному суді", - розповіла прес-секретар прокуратури Закарпатської області Марина Безега.

Конфлікт стався 17 серпня 2016 року. Тоді патрульна поліція разом з "Закарпатгазом" відключили газ через борг у 24 тисячі гривень.

"Вони приїхали без дозволу суду відключати нас від газу, хоча напередодні я там була. Я не відмовляюся від боргу, але постало таке питання, що чоловік - пенсіонер МВС. Через те, що у нього була інвалідність, йому було 50% передбачено. Я вирішила звернутися у соціальні служби, чому [пільгу] зняли. Вони приїхали без рішення суду, вони приїхали взагалі без папірця. Звісно, ми були проти", - розповіла дружина загиблого.

"Спочатку вони прийшли нормальні, поліцейські. Потім їх відкликали кудись за машину газовики, і вони вийшли накручені, стали нас бити", - розповіла жінка. В результаті чоловіка затримали, а газ родині відключили.

Дружина потерпілого подала заяву на дії поліції за нанесення тілесних ушкоджень чоловікові під час затримання. Паралельно з цим прокуратура порушила справу проти самого чоловіка за опір співробітникам поліції.

"Зі слів заявниці, неправомірними діями патрульних і працівників "Закарпатгазу" її чоловікові були заподіяні тілесні ушкодження. Але прокурори не виявила складу злочину у діях правоохоронців. Тому закрила кримінальне провадження", - розповіла секретар Ужгородського міського суду Надія Гейруш.

Дружина спробувала оскаржити закриття справи. Днями обласна прокуратура відмовила в її заяві про скасування рішення. Ця відмова могла стати причиною самопідпалу.

Справу розглядатиме Державне бюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram