ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" попередив про можливі провокації проти компанії

У компанії помітили підвищену активність у соціальних мережах деяких активістів.

"Метінвест" попередив про можливі провокації проти компанії
Фото: dnrespublika.info

Група "Метінвест" попереджає про можливі провокації проти компанії напередодні виборів у Верховну Раду. Про це йдеться в офіційній заяві прес-служби "Метінвесту".

Зокрема, в компанії помітили підвищену активність у соціальних мережах деяких активістів, які заявили про проведення протестних акцій біля офісів компанії в різних містах України. Активісти називають свої акції "екологічними" і збираються приурочити їх до дня заснування Групи 6 червня, розповіли в "Метінвесті".

У зв'язку із цим "Метінвест" виступив із попередженням про можливі провокації напередодні парламентських виборів в Україні.

"Метінвест" поза політичними процесами, проте сама Група та її підприємства в цей період можуть стати об'єктами для нападок з боку різних політичних сил. Деякі з них для досягнення своїх політичних цілей і отримання додаткових балів напередодні виборів будуть використовувати тему охорони навколишнього середовища проти "Метінвесту", - йдеться в заяві.

У компанії додали, що планомірно виконують усі взяті зобов'язання щодо поліпшення якості навколишнього середовища в містах своєї присутності - Маріуполі, Запоріжжі та Кривому Розі.

"Міські екологічні програми були розроблені за активної участі громадськості і на цей момент виконані більш ніж на 50%. Щорічно підприємства компанії виділяють сумарно понад 4 млрд грн на екологічні заходи (у 2018 році - 7,4 млрд грн). Загальні інвестиції Групи в екологічні проекти у 2014-2018 роках склали 33,2 млрд грн (більш ніж 1,2 млрд доларів)", - повідомили в прес-службі.

"Тому зараз усі звинувачення на адресу Групи щодо невиконання програм з охорони навколишнього середовища і взятих на себе зобов'язань "Метінвест" вважає безпідставними і спрямованими на задоволення політичних амбіцій учасників передвиборної гонки в Україні", - резюмує "Метінвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram