ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ завершила роботу в Україні

Другого траншу не буде до формування нового уряду.

Місія МВФ завершила роботу в Україні
Фото: premiumtimesng.com

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Києві, йдеться на сайті МВФ.

У повідомленні представництва зазначено, що місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом відвідала Київ у період з 21 по 29 травня 2019 року для обговорення останніх політичних та економічних подій.

"Команда фахівців МВФ мала дуже плідні дискусії з владою України, включно з президентом Зеленським, про перегляд програми stand-by між Україною і МВФ. Експерти МВФ дійшли висновку про реалістичність грошово-кредитної і податково-бюджетної політики. Місія готова повернутися до Києва для продовження дискусій після парламентських виборів, тільки-но новий уряд визначиться з пріоритетами своєї політики", - сказано в заяві ван Родена.

Формування нового уряду, радше за все, відбудеться не раніше вересня.

Нагадаємо, місія МВФ розпочала роботу в Україні 21 травня, і того ж дня президент Володимир Зеленський розпустив Верховну Раду 8-го скликання і призначив дострокові вибори.

Наступного дня в ЗМІ з'явилася інформація, що місія МВФ достроково залишає Україну і не переглядатиме програму. Негайного від'їзду не відбулося, і 28 травня місія зустрілася з президентом Зеленським, який підтвердив наміри України продовжувати співпрацю з Фондом.

Проте графік роботи місії в Україні дійсно було скорочено, а другого траншу Україна в рамках програми stand by поки що не отримає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram