ГоловнаЕкономікаДержава

Три банки вичерпали ліміт на видачу "теплих кредитів"

ПриватБанк виконав програму із кредитування ОСББ, Ощадбанк і Укргазбанк - із кредитування приватних осіб.

Три банки вичерпали ліміт на видачу "теплих кредитів"
Фото: tavriya.ks.ua

У зв'язку з високим попитом на програму "теплих" кредитів ПриватБанк вичерпав ліміт на видачу позик об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а Ощадбанк й Укргазбанк - приватним домогосподарствам. Про це сьогодні повідомила Держагенція з енергоефективності та енергозбереження.

Укргазбанк та Ощадбанк і далі видаватимуть "теплі" кредити ОСББ, а Укрексімбанк - фізособам. За даними Держагенції, нинішнього року домогосподарства вже отримали 740 млн грн "теплих" кредитів із запланованих 1,1 млрд грн.

Нагадаємо, 2018 року Кабінет міністрів виділив з держбюджету 400 млн грн на реалізацію програми підвищення енергоефективності в житловому секторі (програма "теплі кредити"). Половина цієї суми була призначена для ОСББ і житлово-будівельних кооперативів. Ще 202 млн грн було виділено на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, решта 7,7 млн грн - на відшкодування частини коштів на придбання котлів (крім газових і електричних).

Відшкодування за придбання негазових котлів становить 20% (для субсидіантів - 35%), за утеплення індивідуального житла - 35%, за утеплення багатоповерхових будинків для ОСББ - 40-70%. Приватні домогосподарства й ОСББ також отримують додаткові компенсації від місцевої влади.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram