ГоловнаЕкономікаДержава

Російська авіабудівна корпорація подала в суд на концерн "Антонов"

Матеріали, що роз'яснюють суть претензій, поки що не опубліковано.

Російська авіабудівна корпорація подала в суд на концерн "Антонов"
Фото: пресс-служба президента

Російська "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК) подала в суд на український державний авіаційний концерн (ДАК) "Антонов".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на матеріали судової картотеки.

Відзначено, що позовну заяву направлено до Арбітражного суду Москви 23 травня. Матеріали, що роз'яснюють суть претензій, у картотеці поки що не опубліковано. Як треті особи виступають Міжрайонна інспекція Федеральної податкової служби РФ №46 по Москві і ТОВ "ОАК-Антонов" - спільне підприємство ОАК і "Антонова".

У лютому представник ОАК повідомляв, що "ОАК-Антонов" буде ліквідовано, оскільки "представники української сторони тривалий час не беруть участі в його діяльності", саме СП "не веде переговорів".

Нагадаємо, угоду про створення "ОАК-Антонов" було підписано в 2010 році. Передбачалося, що підприємство займеться координацією спільних програм авіапрому (серед них - Ан-70, Ан-124, Ан-140), питаннями маркетингу і післяпродажного обслуговування літаків. У 2011 році компанія приступила до роботи, в 2015 році Кабмін розпорядився про вихід "Антонова" з капіталу СП.

Роком пізніше підприємства, які становили концерн, вийшли з його складу і були включені в "Укроборонпром", сам ДАК було ліквідовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram