ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін посилив ліцензійні вимоги до туроператорів

Туроператорів зобов'язали мати постійне фінансове забезпечення перед туристами, а також працювати максимально відкрито.

Кабмін посилив ліцензійні вимоги до туроператорів
Фото: facebook.com/groups/govarta1

Кабінет Міністрів затвердив ініційовані та розроблені Мінекономрозвитку зміни в ліцензійні умови туроператорської діяльності.

Про це повідомляють на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Туристичний сезон уже почався. Уряд повинен уже сьогодні захистити українців від дій недобросовісних туристичних операторів, щоб уникнути колапсу, який виникав у попередні роки. Для цього ми ініціювали низку важливих змін до ліцензійних умов ведення туроператорської діяльності. Цими змінами ми зобов'язуємо туроператорів мати постійне фінансове забезпечення перед туристами, а також працювати максимально відкрито в правовому полі", - зазначив перший віце-прем'єр - міністр економрозвитку і торгівлі Степан Кубів.

Згідно з прийнятими змінами, для отримання ліцензії туроператор повинен забезпечувати фінансову гарантію перед туристами. Це може бути гарантія банку або іншої кредитної установи. У разі здійснення виплати відшкодування туристам, туроператор повинен відновити суму фінансової гарантії на наступний робочий день.

"Крім того, туроператор повинен за 8 і за 2 години до запланованого відправлення рейсу перевіряти інформацію про час його відправлення і, в разі затримки більш ніж на 4 години, розміщувати інформацію про це на своєму сайті", - наголошено в повідомленні. Також тепер туроператори повинні надавати інформацію про турагентів, з якими вони працюють, - найменування фіз- або юрособи, термін дії агентського договору, реквізити особи, яка надала гарантію банку, а також інформацію про чинні угоди на туристичне обслуговування з зазначенням країни тимчасового перебування.

Нагадаємо, в липні 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступав за посилення відповідальності туроператорів у разі невиконання ними своїх зобов'язань. Це було пов'язано з низкою затримок і скасувань рейсів у період літньої навігації.

У вересні минулого року Кабмін дозволив Мінекономіки перевіряти туроператорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram