ГоловнаЕкономікаДержава

Плачков закликав суб'єктів ринку до системної роботи, щоб вчасно провести другу частину енергореформи

Ринок електроенергії запуститься з 1 липня.

Плачков закликав суб'єктів ринку до системної роботи, щоб вчасно провести другу частину енергореформи
Фото: Макс Левин

Суб'єкти енергоринку готові до відкриття роздрібного ринку електроенергії з 1 липня 2019 року, і відкладати впровадження реформи не можна. Таку думку озвучив екс-міністр палива і енергетики, експерт в сфері енергетики Іван Плачков, передають Українські Новини.

"Ми ввели першу частину енергореформ з нового року, і можемо констатувати, що перший етап пройшов успішно. І не було ніяких цінових катаклізмів. Залишився місяць до впровадження другого етапу. Це достатній час, щоб і парламент, і уряд скоординували роботу. Не бачу причин, щоб вони не змогли цього зробити. Потрібно системно працювати щодня, щоб вчасно провести другу частину реформи. Ми не повинні робити два кроки назад, коли вже зроблено крок вперед", - зазначив Іван Плачков.

Експерт підкреслив, що ще є півтора місяця, щоб закрити багато питань з впровадженням енергоринку.

"Не можна зупинятися на півдорозі. Жодна реформа гладко не пройшла, але зупиняти реформу не можна, потрібно з першого липня ринок запускати", - вважає Іван Плачков.

Як повідомлялося, з 1 липня 2019 року планується введення нового ринку електричної енергії в Україні, який імплементує норми 3-го енергопакету Європейського Союзу (ЄС). Від своєчасного введення ринку залежить, чи отримає Україна макрофінансову допомогу в розмірі 500 млн євро від ЄС в 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram