ГоловнаЕкономікаДержава

Рада не встигла виконати до приїзду місії МВФ один з "маяків"

Замість вимог Фонду депутати виконали вимоги "євробляхерів".

Рада не встигла виконати до приїзду місії МВФ один з "маяків"
Фото: obozrevatel.com

Верховна Рада не виконала один з "маяків" Міжнародного валютного фонду, не встигнувши прийняти законопроект №2413а про розділення повноважень Нацфінпослуг між Нацбанком і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку ("спліт").

Проект був у порядку денному на четвер, 16 травня, але депутати до нього не дійшли.

Наступного тижня, 21 травня до Києва приїде місія МВФ, від візиту якої залежить отримання Україною другого траншу кредиту stand by.

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман говорив, що проведення спліта - ключовий елемент програми МВФ. Однак замість вимог МВФ Рада виконала одну з вимог "євробляхерів".

Формально в п'ятницю у Ради є ще одне пленарне засідання, але депутати цього дня, як правило, нічого не голосують.

Законопроект №2413а був внесений ще влітку 2015 року. Він передбачає ліквідацію Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Національного банку та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Нацбанку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії, бюро кредитних історій, тоді як НКЦПФР будуть передані - недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій з нерухомості і довірчі товариства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram