ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укравтодор" виплатить €1,2 млн іспанському підряднику за дострокове розірвання контракту

Уряд затвердив проект мирової угоди.

"Укравтодор" виплатить €1,2 млн іспанському підряднику за дострокове розірвання контракту
Фото: kyivcity.gov.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в середу схвалив підписання мирової угоди між "Укравтодором" і іспанською компанією Elsamex. За його умовами Україна виплатить 1,178 млн євро за достроковий розрив контракту щодо укладання автодороги Броди - Стрий. Це дозволить уникнути позову на суму понад 5,8 млн євро.

31 грудня 2013 року між "Укравтодором" і іспанською компанією було укладено угоду, яка фінансувалася за рахунок Європейського банку реконструкції та розвитку. Elsamex планувала зайнятися експлуатаційним утриманням ділянки від Бродів до Стрия (434-621 км) автодороги М-06 Київ-Чоп.

За умовами контракту, компанія повинна виконати капітальний ремонт двох об'єктів, розташованих на ділянці - обхід Олеська (464-471 км) і Гамаліївської дамби (527-529 км), і облаштувати додаткове освітлення, пункти вагового контролю, метеостанції.

Перші ремонтні роботи планували розпочати навесні 2014 року, а вже в липні того ж року контракт було розірвано з ініціативи "Укравтодору" через критично низькі темпи виконання робіт.

До цього часу Elsamex виконала певний обсяг робіт, але грошей не отримала.

Під час переговорів між Elsamex і "Укравтодором" угоди досягти не вдалося.

Після цього іспанська компанія подала на "Укравтодор" позов до експерта на загальну суму 5,83 млн євро. Він, розглянувши позов, рекомендував "Укравтодору" заплатити іспанській компанії 1,671 млн євро, а також повернути банківські гарантії, з чим "Укравтодор" не погодився.

Нагадаємо, в серпні 2014 року стало відомо, що "Укравтодор" підписав з компанією "Онур" (Туреччина) контракт на реалізацію зазначеного проекту замість договору з Elsamex.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram