ГоловнаЕкономікаДержава

Київ і Львів увійшли в десятку найбільш економічно ефективних міст

Київ на п'ятому місці, Львів - на восьмому.

Київ і Львів увійшли в десятку найбільш економічно ефективних міст
Фото: UnexploredCity

За версією спеціалізованого видання Financial Times - FDI Magazine Київ і Львів потрапили в список топ-10 міст з високою економічною ефективністю Smart Locations of the Future 2019/20. Київ посів п'яте місце, а Львів - восьме. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці в Facebook.

"Основними чинниками, які вплинули на настільки високі місця в рейтингу, є: привабливі тарифи на оренду офісних і виробничих приміщень, низька вартість проживання в хороших готелях у центрі, прийнятний рівень податків, низька вартість відкриття бізнесу, реєстрації власності і, що найбільш важливо, доступна кваліфікована робоча сила!" - зазначила вона.

Рейтинг враховує такі показники: вартість квадратного метра щорічної оренди офісних приміщень класу "А", розмір середньої заробітної плати кваліфікованого робітника, вартість номера в центрі міста за одну ніч у готелях категорії 4* і 5*, загальна ставка податку на прибуток, сукупна вартість створення підприємства, реєстрації права власності та підключення промислового підприємства до електромереж.

Перші чотири позиції, обігнавши Київ, зайняли міста Скоп'є (Македонія), Софія (Болгарія), Каунас (Литва) і Гданськ (Польща).

Нагадаємо, наприкінці лютого 2019 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що Україна входить до десятки країн за зростанням ринку електрокарів. Це добре впливає на екологію великих міст країни, зокрема Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram