ГоловнаЕкономікаБізнес

Uber запустив у Києві маршрутки UberShuttle

Колективні поїздки коштуватимуть від 15 до 30 гривень.

Uber запустив у Києві маршрутки UberShuttle
Фото: facebook.com/kievtransport

Американська компанія Uber запустила в Києві пілотний сервіс UberShuttle, тобто колективні поїздки за маршрутами Виноградар (проспект Правди) - Шевченківський район (площа Перемоги) - Виноградар і Дарниця (Каунаська) - ст. м. "Либідська" - Дарниця.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Вартість поїздки залежить від відстані: 15 гривень за поїздки на відстань 0-8 км, 20 гривень - 8-12 км, 25 грн - 12-16 км, 30 грн - більш ніж 16 км.

Замовлення поїздки на Shuttle здійснюється через стандартний додаток Uber. Він шукає інших пасажирів, які слідують у тому ж напрямку, щоб кожен міг дістатися до пункту призначення з меншою кількістю зупинок.

Запуск UberShuttle підтримали міністр інфраструктури Володимир Омелян і мер Києва Віталій Кличко. "Ми сподіваємося, що ця послуга допоможе зменшити затори, надавши киянам безпечну, надійну і доступну альтернативу приватним транспортним засобам", - сказав Кличко.

Оскільки сервіс UberShuttle ще знаходиться на пілотній стадії, компанія має намір тісно співпрацювати з місцевими та національними владами, щоб узгодити застосування законодавчих вимог.

В Україні сервіс Uber доступний з 2016 року і сьогодні працює в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram