ГоловнаЕкономікаБізнес

Кількість мільйонерів в Україні перевищила 5 тисяч

Троє громадян задекларували доходи понад 1 млрд грн.

Кількість мільйонерів в Україні перевищила 5 тисяч
Фото: mignews.com.ua

В Україні зросла кількість мільйонерів. Кількість громадян, які задекларували доходи в сумі понад 1 млн грн, порівняно з минулим роком збільшилася на 27 відсотків і становить - 5143 людини (станом на 02.05.2018 - 4063).

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Згідно з податковими деклараціями, під час деклараційної кампанії задекларовано на 26 млрд грн, або на 45 відсотків більше, ніж минулого року. У ДФС вважають, що це свідчить про зростання сумлінності платників податків.

Традиційно, найбільша кількість мільйонерів налічується в Києві (2194 особи), Київській (378 осіб), Харківський (339 осіб), Дніпропетровській (333 особи) областях.

Із загальної кількості мільйонерів, які задекларували свої доходи, найбільшу частину, або 58 відсотків, становлять особи у віці від 40 до 60 років (2981 осіб), особи у віці від 30 до 40 років - 23 відсотки від загальної кількості (1171 осіб), віком до 30 років задекларували 4 відсотки від загальної кількості осіб (211 людини).

"Найбільша кількість (70 відсотків, або 3609 осіб) мільйонерів задекларували отримані доходи в сумі від 1 до 5 млн грн. Вони більше декларували доходи, отримані від операцій з продажу об'єктів рухомого та нерухомого майна, доходи від надання майна в лізинг, оренду, житловий найм та іноземні доходи тощо", - розповів Олександр Власов.

Трьома громадянами задекларовано отримані доходи в сумі понад 1,0 млрд грн, з них однією особою задекларовано дохід понад 10,0 млрд грн.

Податкові зобов'язання зі сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та військового збору в сумі понад 1,0 млрд грн задекларовані жителем Києва. Понад 100 млн грн до сплати задекларували також два жителі Києва. Від 5,0 до 100 млн грн відзначили податкові зобов'язання 14 осіб, які проживають у Києві, Київській, Харківській, Одеській та Сумській областях.

"До нинішньої кампанії декларування доходів приєдналися майже 200 вітчизняних знаменитостей: зірки естради, музиканти, шоумени, популярні ведучі та спортсмени. Ними задекларовано доходи в сумі понад 416 млн грн і погоджено до сплати податок на доходи фізичних осіб у сумі 44 млн грн і військовий збір - 5 млн грн", - зазначив в.о. голови ДФС.

Крім того, значна кількість відомих і зіркових осіб враховуються як суб'єкти підприємницької діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування. Так, понад 127 млн грн. доходу задекларували найбільш відомі особи, які здійснюють артистичну, художню і театральну діяльність в рамках підприємницької діяльності - а це понад 6 млн. грн. надходжень єдиного податку.

ТОП-рекордсмени шоу-бізнесу, які задекларували найбільші суми доходів:

- Телевізійна ведуча - 158,8 млн грн;

- Ведучий шоу-програм - 26,9 млн грн;

- Співак - 11,8 млн грн;

- Композитор (музикант) - 3,2 млн грн;

- Футболіст - 26,2 млн грн;

- Гуморист (на спрощеній системі оподаткування) - 4,7 млн грн;

- Ще один відомий гуморист (на спрощеній системі оподаткування) - 4,1 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram