ГоловнаЕкономікаБізнес

У США підвищать мита на китайські товари до 25%

Таке рішення Дональд Трамп прийняв через "занадто повільні" переговори між США і КНР.

У США підвищать мита на китайські товари до 25%
Фото: 2000.ua

Президент США Дональд Трамп заявив, що на імпортовану з Китаю продукцію до кінця тижня зростуть тарифи з 10% до 25%. Таке підвищення мит він анонсував у своєму Twitter.

Відзначено, що підвищені тарифи будуть поширюватися тільки на продукцію із загальною сумою 200 млрд доларів.

Своє рішення президент США пояснив "дуже повільними" переговорами між США і КНР з метою врегулювати торговий конфлікт.

"Упродовж 10 місяців Китай платив США мита в розмірі 25 відсотків на високотехнологічні товари вартістю 50 мільярдів доларів і 10 відсотків на інші товари вартістю 200 млрд доларів. Цими виплатами частково пояснюються наші чудові економічні результати", - зазначив голова США.

Він написав, що в п'ятницю, 10 травня, 10% підвищаться до 25%. 325 мільярдів доларів у вигляді інших товарів, які відправляє Китай в Америку, поки що не обкладаються митом. Однак Трамп застеріг, що незабаром це станеться.

Нагадаємо, 3 травня 2019 року Дональд Трамп і Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість укладення нової багатосторонньої угоди щодо ядерної зброї між Сполученими Штатами, Росією і Китаєм або розширення поточного стратегічного російсько-американської ядерної угоди про ракети середньої і малої дальності.

Також у телефонній розмові зачіпалася обстановка в Україні в контексті нещодавніх президентських виборів. Путін акцентував, що новому керівництву України потрібно зробити реальні кроки для реалізації Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram