ГоловнаЕкономікаФінанси

Приватбанк заявив про рекордний прибуток у 2018 році

Банк забезпечив рекордний прибуток за рахунок збільшення комісійних доходів.

Приватбанк заявив про рекордний прибуток у 2018 році
Фото: София Гаврилюк

Приватбанк у 2018 році збільшив чистий комісійний дохід в півтора разу - до 15,2 млрд гривень, що стало основним чинником отримання рекордного прибутку.

Про це йдеться в підтвердженому аудиторською компанією E&Y річному звіті банку, повідомляє прес-служба банку.

"Збільшення кількості активних клієнтів на 10% і зростання обсягів транзакцій, як у відділеннях, так і з онлайн каналах, дозволили домогтися збільшення чистого комісійного доходу на 49% порівняно з 2017 роком", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом, зростання чистих комісійних доходів під час збільшення порівняно з 2017 роком операційних витрат на 14,7% забезпечило за підсумками 2018 року прибуток на суму 12,8 млрд гривень.

"Комісії формують значну частину прибутку банку і є важливим чинником стійкості бізнес-моделі: чистий комісійний дохід банку на 109% покриває адміністративні витрати", - звітують у банку.

Так, в 2018 році Приватбанк виявився одним з кращих в Україні за показником перевищення доходів над витратами, що досягли 45%.

У прес-службі нагадали, що, за даними НБУ, Приватбанк домінує на ринку роздрібних безготівкових операцій в Україні та забезпечує надходження 42% чистого комісійного доходу всього банківського сектору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram