ГоловнаЕкономікаФінанси

Рішення суду з приводу ПриватБанку не вплинуло на курс гривні, - банкіри

Учора гривня просіла на 15 копійок, сьогодні ситуація стабільна.

Рішення суду з приводу ПриватБанку не вплинуло на курс гривні, - банкіри
Фото: Макс Требухов

Новини про рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування націоналізації ПриватБанку не вплинули на курс гривні на міжбанківському валютному ринку. Про це повідомили дилери комерційних банків.

"Учора гривня трохи просіла, копійок на 15. Сьогодні з ранку ситуація стабільна. Наразі різких стрибків не спостерігається", - повідомив представник одного з найбільших банків з іноземним капіталом, що побажав залишитися неназваним.

При цьому дилер одного з найбільших банків з українським капіталом додав, що панікувати ще рано, оскільки рішення прийнято судом лише першої інстанції.

"Ще буде апеляція. Будемо спостерігати за ситуацією після другого туру виборів", - додав він.

При цьому банки відзначили, що котирування на міжбанку на 11:00 19 квітня були в межах 26,88-26,93 UAH/USD.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського і визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною. Це рішення поки що не набуло чинності і може бути оскаржене в апеляційній інстанції.

Порошенко назвав рішення суду з приводу ПриватБанку першою ознакою реваншу.

Цього ж дня відбулося засідання РНБО з питання про ПриватБанк. Президент Петро Порошенко, щоб уникнути ризиків і паніки серед населення, доручив Національному банку забезпечити ПриватБанк готівкою для безперебійної роботи.

Під час цього засідання голова НБУ Яків Смолій повідомив, що Національний банк України зафіксував негативні коливання на валютному ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram