ГоловнаЕкономікаДержава

Україна хоче залучити Boeing до проектів оновлення військової авіації

На зустрічі йшлося про потенціал співпраці у військово-технічній сфері та ракетобудуванні.

Україна хоче залучити Boeing до проектів оновлення військової авіації
Фото: EPA/UPG

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з директором з питань оборони і космічної безпеки компанії Boeing Стенлі Прусінські. На переговорах вони обговорили співпрацю між українськими підприємствами оборонно-промислового комплексу та космічної галузі з компанією Boeing. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Крім того, на зустрічі обговорювали перспективи співпраці у військово-технічній сфері, зокрема проекти оновлення винищувальної і штурмової авіації Збройних Сил України.

За словами Турчинова, компанія Boeing є провідним підприємством в аерокосмічній галузі, "а її військові літаки і вертольоти значно перевершують російські аналоги".

Також секретар РНБО зазначив, що Україна зацікавлена в ефективному військово-технічному співробітництві з компанією Boeing, це значно зміцнить потенціал Військово-Повітряних сил нашої держави.

Сторони розглянули питання співпраці в галузі авіа- і ракетобудування.

Зі свого боку Стенлі Прусінські висловив упевненість у перспективності довгострокового співробітництва. "Я завжди вважав Україну інтелектуальним і технічним двигуном у Східній Європі", - зазначив він.

Нагадаємо, 12 лютого 2019 рокуповідомляли, що в Києві будуть ремонтувати «Боїнги». Це відбуватиметься на держпідприємстві оборонпрому "Завод 410 цивільної авіації".

Завод уже почав освоєння послуг з ремонту і технічного обслуговування авіаційної техніки марки Boeing, проводячи спільні роботи на повітряних суднах з компанією "Конкорд Аеротехніка".

Компанія Boeing є найбільшим виробником літаків у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram