ГоловнаЕкономікаФінанси

Зеленський пообіцяв зробити все можливе для стабільності Приватбанку

Кандидат у президенти прокоментував рішення "кишенькового суду" Порошенка.

Зеленський пообіцяв зробити все можливе для стабільності Приватбанку
Фото: 1+1

Кандидат в президенти Володимир Зеленський пообіцяв у разі перемоги на виборах зробити все в його силах, щоб забезпечити стабільність Приватбанку після рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність його націоналізації.

Про це він сказав в ефірі 1+1.

"Я буду робити все, щоб це зробити. Я вам гарантую, що зроблю все, щоб Приватбанк був стабільним банком і ніяк не вплинув на економічні та банківські питання", - заявив Зеленський, назвавши ОАСК "кишеньковим судом" чинного президента Петра Порошенка.

На питання про компенсацію $2 млрд колишньому акціонеру Приватбанку Ігорю Коломойському Зеленський пожартував, що у нього таких грошей немає. "Я не буду робити ніяких дій, не буду брати участі у жодних корупційних схемах, щоб комусь щось повертати", - пообіцяв він.

Ключовий економічний радник Зеленського Олександр Данилюк, який був міністром фінансів під час націоналізації Приватбанку, в свою чергу сказав, що йому складно коментувати секретне рішення ОАСК.

"Ми можемо тільки вирішувати, чи можливо довіряти цьому суду. І ми розуміємо, що довіряти цьому суду не можна, адже саме цей суд приймав рішення про відновлення Насірова, інші рішення не на користь держави. Це суд з відповідною репутацією", - сказав Данилюк.

Він визнав, що рішення ОАСК може мати негативні наслідки, але якщо країна змогла вирішити питання Приватбанку в кінці 2016 року, то зможе зробити це і в середині 2019-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram