ГоловнаЕкономікаДержава

Україна запропонувала німецьким компаніям увійти в управління української ГТС, - Порошенко

Це один із способів протистояти будівництву "Північного потоку-2".

Україна запропонувала німецьким компаніям увійти в управління української ГТС, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Україна продовжує свою боротьбу за припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив президент України Петро Порошенко на брифінгу з Анґелою Меркель, передає "Інтерфакс-Україна".

Президент України зазначив, що "Північний потік-2" не є новою темою в дискусіях між Євросоюзом, Німеччиною і Україною.

"Ми твердо заявляємо, що не припинили нашої боротьби за те, щоб зупинити будівництво "Північного потоку-2", запропонувавши німецьким компаніям участь в управлінні українською газотранспортною системою", - сказав Порошенко на зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні.

Нагадаємо, 1 квітня рейтингове агентство Moody's підтвердило слова голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва про затримку будівництва газопроводу "Північний потік-2" через позицію Данії. Крім цього, данське енергетичне агентство попросило компанію Nord Stream 2 AG підготувати екологічну оцінку альтернативного варіанта прокладання газопроводу в данській виключній економічній зоні.

Раніше Данія відмовилася узгоджувати маршрут "Північного потоку-2", який повинен був проходити через її територію.

Будівництво цього газопроводу розміщене в центрі міжнародної уваги відтоді, як у 2014 році Росія анексувала Крим. Німеччина намагається переконати інші країни підтримати "Північний потік-2", оскільки він повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши російських постачальників зі споживачами в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram