ГоловнаЕкономікаБізнес

Аргументація про "екологічну шкоду" від норкових ферм надумана, - активісти

Аргументація про "екологічну шкоду" від норкових ферм надумана, - активісти
Фото: gloss.ua

Зоозахисники стверджують, що норкові ферми в Київській області завдають серйозної екологічної шкоди територіям, на яких розташовані, однак громадські активісти і місцеві жителі відкрито критикують таку позицію.

Місцеві жителі схвалюють роботу норкових ферм переважно через фінансову вигоду.

Про це повідомляє Главком з посиланням на "Апостроф".

Опонентами зоозахисників у цьому питанні виступили не тільки бізнесмени,яку розводять норку, а й жителі регіонів, де вже існують такі ферми або збираються їх будувати. Також на бік підприємців стали представники низки громадських організацій, в тому числі екологи.

Вони стверджують, що аргументація про "екологічному шкоду" від норкових ферм надумана, а в появі таких господарств бачать позитивні сторони - підприємства дають суттєвий стимул для розвитку регіону, нові робочі місця з зарплатами, відчутно вищими від середньої (близько 12 тисяч гривень), і додаткові фінансові надходження місцевим громадам. Прихильники ферм навіть апелюють до їх корисності для екології - адже норка є природним і вигідним у всіх сенсах утилізатором відходів інших сфер тваринництва.

Після відвідин обох ферм, де суттєвих проблем не було виявлено, журналісти поцікавилися думкою про побачене у представників громадських організацій Львівської області, які також відвідали ці ферми.

"Відвідавши ці норкові ферми, можу однозначно сказати, що з екологічною безпекою там усе гаразд. Точно, вони не становлять тієї шкоди, про яку заявляли зоозахисники", - прокоментував ситуацію активіст ГО "Львівська екологічна рада" Віктор Горбач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram