ГоловнаЕкономікаДержава

Київ візьме в кредит €110 млн на закупівлю трамваїв і вагонів метро

Кредит дозволить закупити до 50 вагонів метро і 40 трамвайних вагонів.

Київ візьме в кредит €110 млн на закупівлю трамваїв і вагонів метро
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська міська рада дозволила комунальному підприємству "Київський метрополітен" і "Київпастранс" під свою гарантію залучити €50 млн і відповідно €60 млн кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку на закупівлю трамвайних і вагонів метро. Рішення було прийнято на засіданні 11 квітня.

Цим самим рішенням Київрада уповноважила мера Києва, голову Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка підписати угоду про підготовку кредитного фінансування.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація кредиту дозволить закупити до 50 вагонів метро і 40 трамвайних вагонів завдовжки 30-34 метри, пристосованих до обслуговування людей з особливими потребами.

Також було відзначено, що зношеність трамвайного парку "Київпастрансу" становить 89%.

Нагадаємо, «Київпастранс» домовився з польською компанією PESA про закупівлю 10 трамваїв за 568,443 млн гривень. У документах передбачено постачання 10 нових низькопідлогових трамваїв 2019 року випуску. Повідомлялося, що довжина одного вагона - понад 26 м з наявністю не менш ніж 60 сидячих пасажирських місць.

Також "Київпастранс" підписав з львівським "Електронтрансом" контракт на 10 низькопідлогових трамваїв завдовжки 30,2 метра. Сума договору склала майже 498 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram