ГоловнаЕкономікаБізнес

Молокозавод в Ічні подав позов до Міноборони на 591 тис. гривень

"Ічнянський молочно-консервний комбінат" зазнав збитків унаслідок пожежі і вибухів на складі боєприпасів.

Молокозавод в Ічні подав позов до Міноборони на 591 тис. гривень
Фото: Влад Мусиенко

Ічнянський молочно-консервний комбінат вимагає від Міністерства оборони 0,6 млн гривень за шкоду, завдану вибухами на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області. Про це йдеться в матеріалах суду.

Раніше в квітні молочний комбінат подав позов до суду, вимагаючи від арсеналу Міноборони (військова частина А1479) відшкодування 591 326 гривень збитку, заподіяного в результаті вибухів і пожежі, які сталися на території відповідача. В обґрунтуванні позовних вимог позивач вказує, що 9 жовтня 2018 року через вибухи проводилася евакуація жителів Ічнянського району. Через це сталася зупинка роботи на комбінаті, він був відключений від електро- та газопостачання.

"Унаслідок термінового припинення роботи підприємства були припинені виробничо-технологічні процеси з переробки сировини, в зв'язку з чим сировина зіпсувалася, а підприємству завдано матеріальної шкоди", - сказано в позові.

Суд прийняв позовну заяву до розгляду і відкрив провадження у справі.

Нагадаємо, 9 жовтня 2018 року почалися масові вибухи і пожежа на арсеналі боєприпасів Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області. Рятувальники евакуювали із зони можливого ураження більш ніж 12 тис. місцевих жителів. Загиблих і травмованих у результаті вибухів не було. Гасіння пожежі на арсеналі тривало два тижні, а розмінування території в зоні падіння снарядів завершилося тільки в грудні. Слідство вважає основною причиною події диверсію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram