ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман виступив за аеропорт у Дніпрі "там, де хочуть місцеві жителі"

У Кабміні готові підтримати рішення городян.

Гройсман виступив за аеропорт у Дніпрі "там, де хочуть місцеві жителі"

Місце розміщення міжнародного аеропорту в Дніпрі повинні визначити городяни - його майбутні пасажири, а також фахівці. Уряд підтримає позицію городян і фахівців.

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив 9 квітня під час робочого візиту в Дніпропетровську область, передають Українські Новини.

"Для мене важливо, щоб жителі Дніпропетровської області та гості літали. Потрібно чітко визначити місце розташування - є бажання будувати, це потрібно обговорювати. Ми в Кабміні готові підтримати рішення городян, - сказав Гройсман, звертаючись до журналіста з Дніпра. - Я думаю, що це питання повинні вирішувати професіонали: як з погляду логістики зручніше і правильно створити тут міжнародний аеропорт, щоб посилити позиції регіону з боку авіаційного сполучення".

Як відомо, поганий стан аеропорту "Дніпро", який не може приймати сучасні літаки, змусив городян, практично відрізаних від міжнародного авіасполучення, звернутися з петицією до Президента України з проханням реконструювати злітно-посадкову смугу аеропорту, що перебуває у сфері інтересів держави. Після цього Петро Порошенко заявив про виділення в 2019 р. з держбюджету 200 млн грн на проектування і будівництво аеропорту в Дніпрі і доручив Кабміну знайти відсутні кошти.

Спочатку розглядався проект реконструкції ЗПС в Міжнародному аеропорту "Дніпро". Готовність надати 60-70 млн доларів на облаштування нового сучасного аеровокзалу та аеропортової інфраструктури висловив Олександр Ярославський, президент і власник групи DCH, яка реалізувала успішний проект модернізації міжнародного аеропорту "Харків".

Але після цього в Києві виникла ідея створювати аеропорт в смт Солоне між Дніпром і Запоріжжям. Експерти знайшли безліч недоліків у реалізації такого проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram