ГоловнаЕкономікаДержава

Moody`s спрогнозував, що Зеленський продовжить виконувати вимоги МВФ

Подальша програма МВФ, імовірно, з'явиться після тривалих переговорів.

Moody`s спрогнозував, що Зеленський продовжить виконувати вимоги МВФ
Фото: publika.md

Міжнародне рейтингове агентство Moody`s зазначає, що можливе обрання Володимира Зеленського президентом не вплине стрімко на економічну політику України. Про це йдеться у звіті агентства.

"Сильно обмежена позиція уряду щодо ліквідності і мінімальний доступ до ринку також дають владі потужний стимул дотримуватися інших ключових умов чинної в Україні програми stand by з Міжнародним валютним фондом (МВФ)", - йдеться в ньому.

Отже, подальша програма МВФ, імовірно, з'явиться тільки після періоду тривалих переговорів, зазначають аналітики Moody`s.

Агентство також допускає, що ці стимули значно ослабнуть, якщо економічні і фінансові умови нормалізуються після президентських і парламентських виборів, оскільки незадоволений попит, імовірно, буде стимулювати економічну активність у приватному секторі, і політичні ризики можуть знизитися, що знову відкриє доступ до ринків.

Разом із тим у Moody's прогнозують, що риторика Зеленського з питань конфлікту на сході України може виявитися більш примирною, а анексію Росією Криму і так звані "ЛДНР" Зеленський визнавати не буде.

Нагадаємо, на початку 2019 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що 2018 року українська економіка зросла на 3.2%. Так економіка України показала найбільше зростання за останні сім років. Для порівняння, 2017 року ВВП виріс на 2,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram