ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський суд порушив провадження за позовом "Нафтогазу", пов'язаним із премією Коболєва

Компанія судиться з Держаудиторською службою.

Київський суд порушив провадження за позовом "Нафтогазу", пов'язаним із премією Коболєва
Фото: Макс Левин

Окружний адміністративний суд Києва порушив провадження за позовом "Нафтогазу України" до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву.

Про це йдеться на сайті ОАСК.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати повністю вимога ДАСУ, в якій говориться, що Коболєву була виплачена премія в розмірі понад 228 млн грн з порушенням постанови Кабінету міністрів України про умови й розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств.

Водночас, у вимозі зазначено про те, що під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України" були встановлені порушення законодавства, зокрема, без підстав списано дебіторську заборгованість "Газпрому" на суму понад 11 млн грн, чим завдано збитків на зазначену суму.

Нагадаємо, 2018 року Андрій Коболєв отримав $7,9 млн (і перевів їх мамі в Америку), а комерційний директор компанії Юрій Вітренко - $ 6 млн премії за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з "Газпромом" за транзитним контрактом.

Загальний обсяг премій менеджменту "Нафтогазу" в кількості 41 людина затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США), що становитиме 46,3 млн дол. США.

У травні 2018 року мали виплатити першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Решта премії виплачуватимуться протягом трьох років за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу (2,6 млрд доларів).     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram