ГоловнаЕкономікаБізнес

Наглядова рада "Нафтогазу" підписала контракт з Коболєвим на 1 рік

Кабмін пообіцяв реалістичніші умови для голови правління.

Наглядова рада "Нафтогазу" підписала контракт з Коболєвим на 1 рік
Глава Нафтогаза Андрей Коболев на пресс-конференции в Киеве, 13 июня 2014 года.
Фото: EPA/UPG

Наглядова рада "Нафтогазу України" 22 березня підписала на 1 рік контракт з Андрієм Коболєвим як головою правління компанії на основі умов, затверджених Кабінетом міністрів.

За словами джерела агентства "Українські новини", контракт був підписаний після домовленості про те, що Кабмін внесе зміни до деяких постанов, щоб умови контракту були більш реалістичними. Зокрема, планується внести зміни до постанов, якими визначено прогнозні показники за обсягами видобутку газу та процедура проведення анбандлінгу.

"Контракт був підписаний, умови такі, як і затвердив Кабмін, але уряд повинен буде змінити деякі документи для того, щоб ці умови були більш реалістичними для виконання", - сказав співрозмовник агентства.

Згідно з постановою уряду №161 "Деякі питання акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" контракт з Коболєва продовжується з 23 березня 2019 року до 22 березня 2020 року.

Основними очікуваними показниками роботи голови правління компанії є забезпечення відділення оператора газотранспортної системи до 1 січня 2020 року, а також збільшення річного видобутку газу на 17,4%, або на 2,7 млрд куб. м до 18,2 млрд куб. м (2018 року видобуток газу становив 15,496 млрд куб. м).

Рівень винагороди голови правління становитиме 50% місячного окладу, без виплати щомісячних і квартальних премій, при цьому можлива виплата премії після закінчення дії контракту, яку враховано у фінансовому плані компанії.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram