ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні з початку року подали декларації 1120 мільйонерів

Кількість сплачених податків порівняно з минулим роком зросла на 38%.

В Україні з початку року подали декларації 1120 мільйонерів
Фото: dp.sfs.gov.ua

З початку деклараційної кампанії податкові декларації подали 1120 мільйонерів. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Громадяни подали майже 100 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи. Задекларований загальний дохід - 13,5 млрд гривень, що майже на 4 млрд гривень, або на 38% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Громадяни самостійно визначили до сплати податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб у сумі майже 269 млн гривень, що на 36 млн гривень більше, ніж у попередньому році.

Сума військового збору до сплати становить 42,4 млрд гривень, або на 5 млн гривень більше, ніж у 2018 році.

Доходи в сумі понад 1 млн гривень задекларували 1120 громадян, якими визначено до сплати податок у сумі майже 88 млн гривень, або 33% від загальної суми податку до сплати. Військового збору мільйонери сплатять 10 млн гривень, що становить майже 25% від загальної суми збору до сплати.

За структурою доходів третина, або 35% від загальної кількості мільйонерів задекларували доходи від операцій з продажу (обміну) майна, 24% - отримання інших оподатковуваних доходів і 20% - від надання майна в оренду.

Найбільша кількість осіб, які отримали доходи понад 1 млн гривень і вже подали декларації, враховується в Києві - 35% від загальної кількості (396 осіб), у Харківській і Дніпропетровській областях таких платників 9%. 40% мільйонерів - жінки віком від 18 до 78 років.

Наймолодша жінка-мільйонер задекларувала дохід від успадкування майна, її податкові зобов'язання визначені в розмірі 82,5 тис. гривень.

Наймолодшому чоловікові, який задекларував доходи в сумі понад 1 млн гривень, майже 18 років, він заплатить 121,8 тис. гривень. Найстаршому - 83 роки, він отримав доходи від операцій з відчуження майна.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що невідомі під виглядом співробітників агентства намагаються по телефону дізнатися у суб'єктів декларування особисті дані. НАЗК просить чиновників не надавати ніяких особистих даних телефонним шахраям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram