ГоловнаЕкономікаБізнес

У Кіровоградській області знизили тарифи на газ

"Нафтогаз" буде продавати своїм клієнтам газ на 17 копійок дешевше.

У Кіровоградській області знизили тарифи на газ
Фото: Maxal_Tamor/Depositphotos

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" в квітні знизить ціну на газ для населення з 8,55 грн за кубометр до 8,38 грн за кубометр.

Про це йдеться на сайті "Нафтогазу".

"У березні компанії Нафтогазу скористалися привабливою ринковою ситуацією і закупили достатні обсяги газу для забезпечення побутових споживачів групи. З огляду на це, ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» знизить ціну на квітень для своїх побутових споживачів у Кіровоградській області та інших регіонах на 2%, не встановлюючи максимально можливу торговельну націнку постачальника, дозволену законодавством", - заявили в компанії.

ЦПК "Нафтогаз України" в кінці 2018 року замінила газзбут "Центргаз" в Кіровоградській області. Відповідно, ця пропозиція в основному стосується тільки цього регіону. В інших областях монопольне становище займають приватні газзбути, більшість з них входить в групу РГК Дмитра Фірташа.

Побутові споживачі в інших регіонах теж можуть підписати договір з ЦПК "Нафтогаз України", алгоритм цієї процедури є на сайті ЦПК.

Нагадаємо, 14 березня глава правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв повідомив, що ціна на газ для населення з квітня буде вищою за ринкову. З урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна виходить на рівні приблизно 8380 грн/тис. кубометрів, тоді як в основному населення платить по 8550 грн.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у відповідь закликав "Нафтогаз" знизити ціну на газ для населення, якщо у нього є така можливість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram