ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман назвав пропозицію Коболєва про ціни на газ пасткою

"Якщо ми скасуємо обмеження 8,55, то завтра "Нафтогаз" може сказати, що ціна - 10-11 гривень".

Гройсман назвав пропозицію Коболєва про ціни на газ пасткою
Фото: пресс-служба президента

Кабінет Міністрів не має наміру найближчим часом скасовувати механізм постачання газу за спеціальними зобов'язаннями (ПСЗ).

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Прямий" у відповідь на слова голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва про те, що ціна на газ для населення з квітня буде вищою за ринкову.

За словами Гройсмана, режим ПСЗ обмежує ціну на газ, але якщо "Нафтогаз" має можливість, він може і повинен продавати газ дешевше.

"Уряд обмежив ціну, вона не може бути більшою за ніж 8,55 [гривень за кубометр]. "Нафтогаз", якщо може дешевше продавати, я це повністю підтримую", - сказав голова уряду.

"Щодо пропозиції "Нафтогазу" [скасувати ПСЗ], я думаю, там може бути пастка. Вони кажуть, що пропонують нам, уряду, скасувати обмеження 8,55. А якщо ми скасуємо обмеження 8,55, то завтра "Нафтогаз" може сказати, що ціна буде не 8,55, а 10-11 гривень. Я цього допустити не можу, тому верхня межа - 8,55, а все, що нижче - я це вітаю і навіть вимагаю", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів 19 жовтня 2018 року прийняв постанову про поетапне підвищення ціни на газ для населення з листопада. Згідно з документом, з 1 листопада ціна на газ для населення зросте на 23% - до 8 550 гривень/тис. куб. м. Наступний етап підвищення заплановано на 1 травня 2019 року, коли ціна підвищиться приблизно до 10 тис. гривень.

З 1 січня 2020 року ціна газу для населення зрівняється з ціною для промислових споживачів за умови передоплати до періоду постачання і становитиме близько 12 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram