ГоловнаЕкономікаФінанси

Українці за місяць купили 52 млн доларів онлайн

Закон, що дозволяє онлайн-операції з валютою, набрав чинності 7 лютого.

Українці за місяць купили 52 млн доларів онлайн
Фото: NataDenis/Depositphotos

За перший місяць після набуття чинності нового закону "Про валюту і валютні операції" українці купили в банках валюти онлайн на 52 млн доларів. Про це повідомляє Національний банк на своїй сторінці в фейсбуці.

З 7 лютого, коли закон набув чинності, українські компанії уклали понад 100 нових кредитних угод з нерезидентами. Крім цього, після скасування ліцензій на інвестиції за кордон як населення, так і бізнес досить активно інвестують в межах дозволених е-лімітів (2 млн євро для юросіб і 50 тис євро для фізосіб на рік).

Нагадаємо, закон "Про валюту і валютні операції" дозволяє обмінювати валюту онлайн, якщо обсяг угоди не перевищує 150 тис. грн. У НБУ вважають, що більшість великих українських банків будуть пропонувати послуги купівлі валюти онлайн.

За даними НБУ, населення України в лютому 2019 року продало комерційним банкам готівкової валюти на 942,5 млн доларів (в еквіваленті) і купило на 879,1 млн доларів. Таким чином, в лютому чистий продаж валюти населенням склав 63,4 млн доларів, в той час як в січні - 175,5 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram