ГоловнаЕкономікаДержава

Росія заявила, що не визнає рішення Гаазького суду за позовом "Нафтогазу"

На думку Мін'юсту РФ, у арбітражу "відсутня юрисдикція" для розгляду позову.

Росія заявила, що не визнає рішення Гаазького суду за позовом "Нафтогазу"
Фото: ukrreporter.com.ua

Росія вирішила не визнавати рішення Гаазького суду за позовом "Нафтогазу" до "Газпрому". Про це заявили в прес-службі Мін'юсту Росії.

"Російська Федерація у відповідному розгляді не брала участь і не визнає часткове рішення в зв'язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову НАК "Нафтогаз" і інших до Російської Федерації", - сказано в повідомленні відомства.

Раніше сьогодні стало відомо, що борг "Газпрому" перед "Нафтогазом України" виріс ще на $200 мільйонів. Це відсотки, які раніше Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" виплатити українській стороні за підсумками двох суперечок.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $ 4,63 млрд за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" повинен доплатити НАК $2,56 млрд.

У свою чергу, "Газпром" підтвердив, що повинен виплатити НАК "Нафтогаз України" $ 2,56 мільярда за рішенням арбітражу в Стокгольмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram