ГоловнаЕкономікаБізнес

Сьогодні спливає пільговий період розмитнення автомобілів на єврономерах

Сьогодні до 23:59 можна розмитнити імпортовані авто зі сплатою половини акцизу.

Сьогодні спливає пільговий період розмитнення автомобілів на єврономерах
Фото: Александр Рудоманов

В Україні сьогодні, 22 лютого, добігає пільговий період розмитнення автомобілів на єврономерах згідно із законами №2611-VIII і №2612-VIII про формулу розрахунку акцизу і штрафи за порушення термінів транзиту.

Про це повідомляє "112 Україна".

Сьогодні до 23:59 - останній шанс розмитнити імпортовані авто зі сплатою половини акцизу. Такі умови поширюються на розмитнення однією людиною однієї машини, ввезеної з-за кордону.

Столичні підрозділи митниці працюватимуть до 24:00.

Нагадаємо, в листопаді минулого року набули чинності закони №8487 і №8488 про акцизи на легкові автомобілі, а також про посилення контролю за пересуванням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Ще протягом трьох місяців можна буде оплатити штраф у розмірі 8500 грн, щоб закрити режим транзиту і перейти до оформлення автомобіля в режим імпорту. При цьому власників авто з єврономерами не притягатимуть до відповідальності за прострочення тимчасового ввезення або транзиту, ухилення від сплати митних платежів.

У ДФС заявили, що в останній день дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів - 22 лютого - усі відділи митного оформлення ДФС працюватимуть у цілодобовому режимі.

З початку дії пільгового періоду для розмитнення митницями ДФС було оформлено 204,7 тис. транспортних засобів, а в держбюджет надійшло майже 12,8 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram