ГоловнаЕкономікаБізнес

ПриватБанк запустив послугу обміну валют у терміналах самообслуговування

Купувати і продавати можна євро та американський долар.

ПриватБанк запустив послугу обміну валют у терміналах самообслуговування
ПриватБанк запускает услугу обмена валют в терминалах
Фото: Макс Требухов

ПриватБанк із 7 лютого запускає послугу обміну валют у всіх терміналах самообслуговування та сервісі Приват-24.

Про це повідомила прес-служба банку у Фейсбуці.

"Здійснилося. З 00:01 7 лютого 2019 року стартувала послуга онлайн-обміну валют у Приват-24 та всіх терміналах самообслуговування банку. Купувати і продавати можна євро та американський долар. Продаж валюти онлайн здійснюється за поточним комерційним курсом банку до 150 тис. гривень на добу без додаткових комісій", - ідеться в повідомленні.

Переказ грошей за кордон без наявності валюти можна здійснити з гривневої картки.

"У терміналах самообслуговування ПриватБанку, для обміну іноземної валюти потрібно: вибрати послугу «Обмін валют» у меню терміналу «Банківські послуги»; вказати суму і картку, на яку буде перерахована валюта", - пояснили в банку.

Нагадаємо, у червні 2018 року парламент ухвалив закон "Про валюту", який покликаний значно спростити роботу з нею як громадян, так і підприємств. Він змінив декрет, що регулював валютні операції українців, який діяв ще з 1993 року. У Нацбанку заявляли, що правила давно застаріли і завдають лише незручностей. Відповідно до цього закону, від 7 лютого українці можуть міняти валюту онлайн.

ПриватБанк і раніше торгував валютою онлайн, використовуючи лазівки в законодавстві, але восени 2014 року НБУ закрив їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram