ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк не пов'язує зміцнення гривні з майбутніми виборами

"Спекулянтам важче розхитувати настрої".

Нацбанк не пов'язує зміцнення гривні з майбутніми виборами
Фото: Макс Требухов

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку сьогодні виріс до 27,135 грн/$1 з 27,375 грн/$1 у попередній робочий день. За даними дилерів комерційних банків, котирування гривні до закінчення торгів становили 27,12-27,15 грн/$1, пише "Інтерфакс-Україна".

Нацбанк пояснює нетипову для цього періоду року підвищену пропозицію дозріванням українського валютного ринку, через що валютним спекулянтам стало важче розхитувати настрої.

"Сезонність курсових коливань, як явище в Україні, поступово зникає: населення і бізнес звикли до гнучкого курсоутворення, і не панікують через помірні коливання нацвалюти", - повідомила прес-служба НБУ.

Перевищення пропозиції валюти над попитом в Нацбанку пояснюють стабільними експортними надходженнями і активізацією іноземних інвесторів, які досить активно інвестують в українські державні цінні папери (ОВДП)

"Інвесторів не відлякують вибори, з початку року вкладення нерезидентів в ОВДП збільшилися на більш ніж 6 млрд грн", - зазначили в НБУ.

За даними НБУ, довідковий курс гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку 5 лютого зміцнився до 27,2199 грн/$1 з 27,4302 грн/$1.

Нагадаємо, влітку 2018 року Нацбанк змінив формулу розрахунку курсу гривні до долара, залишивши без зміни розрахунковий курс стосовно інших валют.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram