ГоловнаЕкономікаБізнес

ТРЦ "Республіка" продали на голландському аукціоні за 777 млн гривень

Покупцем стало ТОВ "Солтекс Капітал".

ТРЦ "Республіка" продали на голландському аукціоні за 777 млн гривень
Фото: fg.gov.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 5 лютого продав ТРЦ "Республіка", який був у заставі в Нацбанку.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", права вимоги за кредитами ліквідованого банку "Надра" купило ТОВ "Солтекс Капітал", яке запропонувало за лот 777,131 млн грн (без ПДВ) на голландському аукціоні (з пониженням ціни).

Лот включає права вимоги за кредитами, на забезпечення яких передано найбільший недобудований ТРЦ по вул. Велика Окружна, 1, 1а, 1в у Києві. Також у заставі - іпотека трьох земельних ділянок загальною площею 15,72 га і майнові права за попередніми договорами оренди торгових площ у ТРЦ.

ТРЦ "Республіка" загальною площею 298 тис. кв. м (орендна - 135 тис. кв. м) почали будувати навесні 2012 року на київській окружній. Введення в експлуатацію планувалося в четвертому кварталі 2014 року, пізніше перенесли на березень 2015 року. Однак того ж року реалізацію проекту припинили за рішенням власника.

"Республіка" після відкриття стане найбільшим ТРЦ у Києві і в Україні, там будуть розташовані 450 магазинів і зона розваг на площі понад 22 тис. кв. м. ТРЦ увійде до складу найбільшого в Україні МФК "Республіка" загальною площею 1,625 млн кв. м.

Інвестором проекту ТРЦ "Республіка" є бізнесмен Дмитро Фірташ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram