ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" з 8 лютого розпочне ямковий ремонт основних доріг

У роботі будуть використовувати холодні асфальтобетонні суміші.

"Укравтодор" з 8 лютого розпочне ямковий ремонт основних доріг
Фото: rv.ukravtodor.gov.ua

"Укравтодор" у найближчі два дні перевірить міжнародні та національні дороги на наявність пошкоджень після сходження снігу і з 8 лютого почне аварійний ремонт там, де дозволять погодні умови.

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору".

На найбільш проблемних ділянках на автомагістралях будуть використовувати холодні асфальтобетонні суміші. Ремонт гарячим асфальтобетоном почнеться навесні за плюсової температури повітря.

Роботи обіцяють проводити щодня.

"Укравтодор" наголосив, що асфальт після зими зійшов тільки на тих дорогах, які не ремонтувалися десятиліттями. "На дорогах, де минулого року проводилися поточні середні, капітальні ремонти, масштабних пошкоджень дорожнього покриття не спостерігається", - йдеться в повідомленні.

Аварійна ямковість інтенсивно утворюється на дорожньому покритті на дорогах, які експлуатуються понад встановлені терміни і давно потребують ремонту. Через коливання температури повітря, перезволоження дорожнього полотна та інші погодно-кліматичні чинники асфальтобетонне покриття зазнає значних деформацій і руйнувань. Аварійний ремонт є тимчасовим заходом для гарантування безпечного руху автотранспорту та захисту дорожнього покриття від подальшого руйнування.

Нагадаємо, 1 лютого на 341 км автомобільної дороги Київ - Одеса сталося відразу кілька масових аварій через глибокі ями, які утворилися на проїжджій частині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram