ГоловнаЕкономікаДержава

ДФС оформила рекордні 2,7 тис. "євроблях" за добу

За два місяці українці оформили майже 44 тисячі автомобілів.

ДФС оформила рекордні 2,7 тис. "євроблях" за добу
Фото: mignews.com.ua

Державна фіскальна служба 22 січня оформила розмитнення рекордної кількості автомобілів з іноземною реєстрацією - 2,7 тис. штук. Власники машин заплатили за них 170,5 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Загалом з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року включно було оформлено майже 44 тис. авто з єврономерами. За ці транспортні засоби було сплачено майже 2,8 млрд гривень.

36,7 тис. із цієї кількості автомобілів перебували в Україні з порушенням митних правил, за що їхні власники сплатили 312 млн гривень (по 8,5 тис. гривень за звільнення від адміністративної відповідальності).

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року у Верховній Раді були прийняті два закони, що стосуються "євроблях".

Перший вводить нову формулу акцизного податку, який буде розраховуватися як множення базової ставки (від 50 до 150 євро залежно від типу і об'єму двигуна) на коефіцієнт двигуна (об'єм 1000) і коефіцієнт віку (кількість повних календарних років).

Другий підвищує розміри штрафів за порушення термінів перебування "євроблях" в Україні.

Передбачено перехідний період - 180 днів для громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набуття чинності закону. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби зі знижкою 50%. "Середній чек" за першу тисячу розмитнених "євроблях" склав 65,8 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram